Grădiniţa 22 este prietenă cu voi!

 

Scurt istoric

Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 22 Iaşi îşi deschide pentru prima dată porţile la 15 sept.1973, fiind situată pe strada Ciric, Nr.25 A, Cartierul Tătăraşi, având înscrişi la acea dată un număr de 350 copii.
Datorită numărului mare de grădiniţe cu program prelungit din cartierul Tătăraşi şi scăderii vertiginoase a populaţiei de vârstă preşcolară în anul 1988, grădiniţa îşi schimbă statutul şi se transformă în grădiniţa cu program săptămânal până în anul şcolar 2003 când, datorită solicitărilor părinţilor pentru program prelungit grădiniţa revine la statutul avut iniţial.
Dacă în anul 2003 unitatea funcţiona cu 5 grupe, performanţele obtinuţe de preşcolarii noştri şi profesionalismul echipei manageriale au condus la înscrierea unui număr tot mai mare de copii, ajungându-se în prezent la 8 grupe de copii.
Capacitatea grădiniţei este de 200 locuri, numărul de copii înscrişi – 240, unitatea având spaţiu suficient, dar din pacate nu îl poate utiliza la capacitate maximă deoarece două săli de grupă sunt ocupate de Şcoala Waldorf.
Preşcolarii sunt repartizaţi în opt grupe pe nivele de vârstă : 2 grupe mici, 2 grupe mijlocii, 2 grupe mari, 2 grupe pregătitoare.